Robotech, beleggen, Robotica, AXA WF Framlington Robotech
Artificiële intelligentie, beleggen, thematisch beleggen, rendement

Robotech

Robolutie de nieuwe industriële revolutie


Aartselaar 28 oktober 2021

Beleg eens in de robotisering


Het laatste decennium kennen we een structurele groei in het aantal robots met 15% per jaar. Sinds de coronapandemie zien we een aanzienlijke versnelling in deze groei. Dit komt door een aantal redenen:

 • Robots zijn intelligenter geworden: vroeger kon de mens en een robot niet goed samenwerken. Door nieuwe technologiën vertraagt een robot of stopt deze zelf als er een mens in de buurt komt. Dit komt ten goede aan de veiligheid voor de mens, waardoor er een waaier van toepassingen openvalt.
 • Vergrijzing: Doordat we steeds meer werk moeten verzetten met minder actieve bevolking, groeit de vraag naar robotten in de Westerse wereld.
 • Oplopende loonkosten in de "goedkope arbeidslanden": China kent de laatste jaren een stijgende loonkost, waardoor het interessanter is geworden om mee op de trend te springen van de robotisering.

Thema's binnen de robolutie


De robotisering is een opkomende trend die vanuit de markt gestuurd wordt. Er is een structurele vraag naar roboten vanuit verschillende delen van de economie. Hierdoor is het een beleggingsthema met zeer veel potentieel.


Industriële automatisering

Een mooi voorbeeld hiervan is Amazon, het bedrijf van miljardair Jef Bezos. Amazon bouwt meer en meer automatische magazijnen waar ondertussen meer dan 30.000 oranje robotten rondrijden die de pakketjes uit de rekken halen. Deze robotten worden gestuurd door algoritmes, waardoor de magazijnen steeds efficiënter kunnen werken. Zo worden een product dat weinig verkocht wordt achteraan in het magazijn geplaats.


Transport

Alphabet (Google) is bezig met de software voor zelfrijdende en slimmere auto's. Deze software is een win win voor zowel Alphabet als voor de maatschappij. De meerwaarde van deze technologie geeft gaat extra rendement voor de belegger opleveren en het aantal verkeersslachtoffers zullen dankzij deze technologie aanzienlijk dalen.


Gezondheidszorg

Ook in de medische wereld zien we robotica doorbreken. Zo wordt er meer en meer geopereerd met behulp van robotten. Een robot kan veel nauwkeuriger werken dan een menselijk hand, waardoor de hersteltijden en het risico op infectie fel verminderen. Deze technologie gaat de manier van onze gezondheidszorg totaal wijzigen.


Artificiële intelligentie

Dit thema heeft veel toepassingen die zich niet tot één sector beperkt, maar een impact zal hebben op alle sectoren. Deze technologie bevindt zich nog maar in het beginstadium en het groeipotentieel is enorm en vaak onderschat. Veel fondsen gebruiken nu al algoritmes om de juiste beleggingen te vinden. Artificiële intelligentie in combinatie met menselijke kennis is een zeer geslaagd huwelijk.


Winst, beleggingsportefeuille, LU1536921650, Advies, sparen en beleggen

AXA Framlington Robotech


Bij ons kant u eenvoudig in dit thema beleggen vanaf 25 EUR per maand via het fonds AXA WF Framlington Robotech (LU1536921650).

Dit fonds investeert in kleine en middelgrote groeibedrijven die hun graantje meepikken in deze belangrijke trend voor de toekomst..


Wat ons betreft past dit fonds in ieders portefeuille die de toekomst mee in hun beleggingstrategie willen opnemen.


Heeft u interesse voor dit fonds, mag u altijd een afspraak maken via onderstaande knop.


Meer informatie over dit fonds vindt u op onze bankwebsite: klik hier


Bronnen: De Tijd, BNP en AXA IM


Wettelijke informatie sparen en beleggen via bankwebsite: klik hier

Water

Het blauwe goud

Sinds kort kan u via ons kantoor intekenen op het fonds BNP Aqua (LU1165135440), een fonds dat inzet op de hele waterproblematiek:

 • Waterzuivering
 • Waterverspilling
 • Waterinfrastructuur
 • Water voor iedereen


De wereld bestaat voor 2/3 uit water, maar slechts 3% ervan is zoet water. Hiervan is 66% opgeslagen in de ijskappen. Uiteindelijk moeten het maar stellen met 1% van de volledige watervoorraad voor onze consumptie. Hierdoor wordt water ook het blauwe goud genoemd.


Het waterverbruik groeit ook veel sneller dan de bevolking. Vorige eeuw is de wereldbevolking verdrievoudigd, terwijl het waterverbruik maarliefst met een factor 7 is gegroeid. Zuiver water wordt dus schaarser en schaarser.

irrigatie, Aqua fonds, Rendement

Zelfs in mindere periodes presteert het fonds nog goed en weet het de verliezen te beperken. Wat ons betreft is dit een aanrader voor ieders portefeuille.


Wist u dat u reeds vanaf 25 EUR per maand kunt sparen in dit fonds? Dit voor uzelf of voor uw (klein)kinderen.


Indien u meer informatie wenst, mag u altijd via onderstaande knop een afspraak maken

Aartselaar 03 oktober 2021

BNP Paribas Aqua, Waterzuivering, sparen en beleggen

Thema voor de toekomst


Water is één van de belangrijkste thema's voor de toekomst. De fondsen die inspelen op dit thema genereren dan ook zeer mooie rendementen op middellange tot lange termijn, en dit met geringe correcties. Over de laatste 10  jaar haalde het fonds een gemiddeld jaarrendement van 15.37%. Dit in een periode waarin we meerdere grote correcties gekend hebben.


2011: Crisis Zuid Europese landen

 • Bel 20: -19,20%
 • BNP Aqua: -8,90%

2016: Kersverkoop aandelen

 • Bel 20: -2,50%
 • BNP Aqua: +11,80%

2018: Handelsoorlog China - VS

 • Bel 20: -18,50%
 • BNP Aqua: -9,33%

2020: Coronapendemie

 • Bel 20: -8,50%
 • BNP Aqua: 7,72%

Meer informatie over dit fonds vindt u op onze bankwebsite: klik hier


Bronnen: De Tijd, BNP en AXA IM


Wettelijke informatie sparen en beleggen via bankwebsite: klik hier

Contacteer ons